Aparatet më të mira të dëgjimit për të moshuarit

Humbja e dëgjimit lidhur me moshën është një formë e veçantë e humbjes së dëgjimit, e quajtur presbiakuzi . Ajo paraqitet si një çrregullim i shpeshtë tek të moshuarit, me pasoja të rëndësishme në jetën e tyre të përditshme. Aparatet e dëgjimit janë metoda më e mirë për të trajtuar presbikuzin dhe për të siguruar që njerëzit e prekur të dëgjojnë përsëri tingujt e mjedisit përreth tyre. Më poshtë janë këshillat se cilat aparate dëgjimi në treg janë më të përshtatshmet për trajtimin e presbikuzis.

Aparati më i mirë i dëgjimit për të moshuarit?

Shumëllojshmëria e produkteve në treg nuk ua lehtëson të moshuarve zgjedhjen e aparatit të dëgjimit më të përshtatshëm për ta. Ka vërtet pyetje të shumta që duhet të marrin përgjigje, për shembull: “Cili model i aparatit të dëgjimit zgjidh problemet e tyre të dëgjimit dhe në të njëjtën kohë është i lehtë për t’u përdorur? Si të gjeni një aparat dëgjimi që i përshtatet stilit të tyre të jetesës ”


Hapi i parë është të kontaktoni një audiolog, të cilit mund t’i tregoni raportin e diagnostikimit mjekësor të humbjes së dëgjimit dhe të shpjegoni nevojat tuaja për dëgjim.

Kriteret për zgjedhjen e aparateve të dëgjimit

Aparati i dëgjimit duhet t’i mundësojë të moshuarit që e mban atë pavarësi totale nga çdo këndvështrim. Më poshtë janë disa karakteristika të rëndësishme kur zgjidhni modelin më të përshtatshëm për trajtimin e presbikuzis: 

  • lehtësia e përdorimit: aparati i dëgjimit duhet të jetë i lehtë për t’u veshur, hequr dhe kryer çdo operacion mirëmbajtjeje;
  • qartësia e zërit: tingulli duhet të jetë gjithmonë i qartë dhe i pastër;
  • jetëgjatësia e baterisë: sa më gjatë të zgjasë bateria e aparatit të dëgjimit, aq më shumë do të garantojë autonomi më të madhe për të moshuarin që e mban atë gjatë ditës, i cili nuk do të duhet të shqetësohet për ndryshimin e baterive apo karikimin e pajisjes.

Bazuar në këto kritere, ne ju tregojmë një përzgjedhje të aparateve të dëgjimit të indikuara për trajtimin e presbikuzis.

Aparatet e dëgjimit të rikarikueshme.

Komoditeti i aparateve të dëgjimit të rikarikueshëm për të moshuarit që vuajnë nga humbja e dëgjimit lidhet me mundësinë e rimbushjes së aparateve të dëgjimit direkt në shtëpi, pa pasur nevojë të shkoni në dyqan për të blerë bateri të reja .

Aparatet e dëgjimit në vesh dhe RIC

Të dy aparatet e dëgjimit marrës në kanal ( RIC ) janë të përshtatshme për trajtimin e presbikuzis sepse janë shumë të matur dhe të lehtë për t’u përdorur.

Zgjedhja e një modeli në vend të një tjetri varet nga shkalla e humbjes së dëgjimit të përdoruesit: pajisjet CIC janë specifike për trajtimin e shurdhimit të lehtë ose të moderuar, ndërsa RIC janë të indikuara për ata që vuajnë nga humbja e dëgjimit të moderuar deri në të rëndë. Për më tepër, teknologjia RIC rekomandohet nëse personi i moshuar me humbje dëgjimi e vendos aparatin e dëgjimit për herë të parë.

Për çdo të moshuar që vuan nga humbja e dëgjimit të lidhur me moshën, zgjedhja e një aparati dëgjimi për trajtimin e problemeve të dëgjimit është një moment veçanërisht i rëndësishëm. Kjo sepse vendosja e një aparati dëgjimi është thelbësor në mënyrë që truri të mos harrojë se si të përpunojë tingujt dhe tonet. Mund të zvogëlojë gjithashtu gjasat e problemeve shëndetësore si çmenduria ose depresioni.
Në fund të fundit, dëgjimi i shëndetshëm ka një ndikim të drejtpërdrejtë në shëndet. Thelbësore për të mbrojtur dëgjimin dhe cilësinë e jetës së të gjithëve, por veçanërisht të të moshuarve, është të dish se cilat opsione janë në dispozicion për të trajtuar humbjen e dëgjimit ( presbikusis ) dhe kujt t’i drejtohesh kur të kërkosh aparatin e duhur të dëgjimit për nevojat tuaja.

Vizitoni pikat Otofon prane qyteteve tuaja.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ploteso Formularin

Na kontaktoni

Plotesoni formularin dhe na shkruani. 

Ose mund te na vizitoni ne Qendrat tona.

Rr. Qemal Stafa Nr.51 – Tirane

ose Qendra Otofon prane Bashkise Shkoder. 

This is a staging enviroment