Shikimi i TV me aparatin tuaj të dëgjimit

Si të lidhni aparatet e dëgjimit me televizorin tuaj

Rritja e volumit të televizorit, në afat të gjatë, mund të komprometojë dëgjimin tuaj dhe madje të çojë në humbje të dëgjimit. Për këtë arsye, në treg ka transmetues televizori për aparate dëgjimi dhe aksesorë që mund të kombinohen, për shembull, përmes Bluetooth.

Zgjidhje për të parë TV nëse keni humbje dëgjimi

Ka zgjidhje të ndryshme për shikimin e televizorit në rast të humbjes së dëgjimit , madje edhe për personat me humbje të rëndë të dëgjimit: megjithatë është e rëndësishme që të kryhet një kontroll parandalues ​​me audiologun për të gjetur zgjidhjen më të përshtatshme për çdo pacient.

Kufje Bluetooth për TV

Kufjet e televizorit vetëm përforcojnë tingullin e televizorit. Prandaj, ato nuk janë si aparatet e dëgjimit : në këto raste, përdorimi i kufjeve të thjeshta Bluetooth në vend të një aparati dëgjimi nuk sjell shumë përfitime për ata që vuajnë nga humbja e dëgjimit, veçanërisht në rastet më të rënda.

Duke përdorur titrat

Përdorimi i titrave i lejon pacientit të lexojë përmbajtjen e folur në televizion.

Cilësimet e televizorit: Clear Voice

Ekziston funksioni ” Clear voice ” : duke aktivizuar këtë funksion të dëgjimit të televizorit, pacienti është në gjendje të dëgjojë dialogë më lehtë sesa zhurma e sfondit . Në veçanti, zëri njerëzor në dialogun filmik, programet televizive, transmetimet e lajmeve dhe komentet sportive mund të dëgjohet më qartë.

Funksioni i transmetimit të drejtpërdrejtë
Me funksionin e transmetimit të televizorit, tingulli nga televizori mund të transmetohet drejtpërdrejt në aparatet e dëgjimit pa ndërmjetësimin e një pajisjeje tjetër.

Përshtatës TV për aparatet e dëgjimit

Përshtatësi televiziv i aparatit të dëgjimit është një pajisje e krijuar për të lejuar njerëzit me dëmtime të dëgjimit të lidhin aparatet e tyre të dëgjimit direkt me televizorin . Mund të quhet gjithashtu përshtatës televiziv i aparatit të dëgjimit ose lidhje TV me aparat dëgjimi.

Pasi të lidhet, përshtatësi transmeton audion e televizorit te aparatet tuaja të dëgjimit, në mënyrë që ta dëgjoni qartë nëpërmjet aparateve tuaja të dëgjimit.

Ka disa opsione dhe veçori të disponueshme në adaptorët e televizorit për aparatet e dëgjimit (p.sh. rregullimi i volumit dhe cilësisë së zërit sipas preferencave personale të përdoruesit; ose mundësia e filtrimit të zhurmës së sfondit ose përforcimit të frekuencave specifike për të përmirësuar përvojën).

Si ta lidhni aparatin e dëgjimit me televizorin?

Çiftimi i aparateve të dëgjimit me televizorin tuaj është mjaft i thjeshtë, por procesi mund të ndryshojë në varësi të llojit të aparatit të dëgjimit dhe televizorit që keni. Në disa raste, është e nevojshme të përdorni një lidhje Wi-Fi, në të tjera një përshtatës televizori ose një sistem induksioni me lak. Ju lutemi vini re se udhëzimet specifike mund të varen nga modeli dhe modeli i aparatit tuaj të dëgjimit dhe televizorit.

Nëse hasni vështirësi ose keni pyetje në lidhje me lidhjen e aparateve tuaja të dëgjimit Otofon me televizorin tuaj , mund të vizitoni qendrën më të afërt Otofon : ekspertët do t’ju ndihmojnë në mënyrën më të mirë të mundshme, duke iu përgjigjur pyetjeve tuaja dhe duke siguruar mbështetje të personalizuar për një lidhje të përsosur midis TV dhe aparat dëgjimi akustik.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ploteso Formularin

Na kontaktoni

Plotesoni formularin dhe na shkruani. 

Ose mund te na vizitoni ne Qendrat tona.

Rr. Qemal Stafa Nr.51 – Tirane

ose Qendra Otofon prane Bashkise Shkoder. 

This is a staging enviroment