A keni një mik apo anëtar të familjes që po përjeton humbje dëgjimi? 

A keni një mik apo anëtar të familjes që po përjeton humbje dëgjimi? A po i inkurajoni ata që të kërkojnë një zgjidhje për kujdesin e dëgjimit? Otofon është këtu për të ndihmuar!

Nëse keni një të dashur që nuk deshiron vendosjen e aparateve të dëgjimit, ai nuk është vetëm. Shumë njerëz ngurrojnë të pranojnë humbjen e dëgjimit – e lëre më ta trajtojnë atë. Kjo është arsyeja pse Otofon ka bashkuar këshillat e mëposhtme për të ndihmuar për të bindur të afermin tuaj që të kërkojë kujdes profesional për dëgjimin.

10 këshilla për të ndihmuar të afermin tuaj me humbjen e dëgjimit të patrajtuar.

 1. Komunikoni ndjenjat tuaja. Tregojini të dashurit tuaj se sa e vlerësoni marrëdhënien tuaj me të dhe se si ju ka ndikuar humbja e dëgjimit. Sigurohuni që të komunikoni me dhembshuri dhe të shmangni kërcënimet, fajin ose një qëndrim konfrontues.
 2. Kontaktoni të tjerët për mbështetje. Kërkoni nga anëtarët e tjerë të familjes, një mik i ngushtë ose një mjek i besuar të ofrojnë gjithashtu perspektivat e tyre. Shpesh këshillat do të merren më lehtë kur vijnë nga më shumë se vetëm një person.
 3. Kujtojini të dashurit tuaj sfidat e mëparshme të dëgjimit. A është ankuar i dashuri juaj se nuk mund të dëgjojë në një restorant ose gjatë ndërveprimeve të tyre të përditshme? Kujtojini të dashurit tuaj këto dukuri si një mënyrë për të theksuar një model të vështirësisë së dëgjimit.
 4. Sugjeroni një kontroll online të dëgjimit. Ndonjëherë një hap i parë i mirë është një ushtrim i thjeshtë për të vlerësuar praninë e mundshme dhe ashpërsinë e humbjes së dëgjimit. Sugjeroni të dashurit tuaj që të provojë kontrollin e shkurtër dhe të thjeshtë të dëgjimit në internet të Beltone .
 5. Hulumtoni opsionet e pagesës. I dashuri juaj mund të shqetësohet për koston e aparateve të dëgjimit. Lajmi i mirë është se aparatet e dëgjimit më të vlerësuarat janë më të përballueshme se kurrë më parë, me plane pagese të disponueshme për shumë klientë. Profesioni juaj i kujdesit dëgjimor  do të jetë i lumtur të diskutojë me ju opsionet e financimit.
 6. Ndani informacione rreth humbjes së dëgjimit. I dashuri juaj mund të mos dijë për llojet e ndryshme të humbjes së dëgjimit , ose lidhjen midis humbjes së dëgjimit dhe kushteve degjeneruese si Alzheimer . Ofrojuni atyre këtë informacion në mënyrë që ata të kuptojnë më mirë se çfarë po përjetojnë.
 7. Ndani informacione rreth aparateve të dëgjimit. Ideja e të dashurit tuaj për aparatet e dëgjimit mund të mos pasqyrojë produktet dhe teknologjinë aktuale në treg. Jepuni atyre informacion rreth llojeve të ndryshme të aparateve të dëgjimit dhe lërini të shfletojnë veçoritë dhe përfitimet e modeleve më të fundit .
 8. Kaloni disa histori suksesi. Nëse njihni njerëz të tjerë në rrethin e të dashurit tuaj që mbajnë aparate dëgjimi, kërkojuni të ndajnë përvojat e tyre me të dashurin tuaj. Ju gjithashtu mund të shfletoni kanalin YouTube të Beltone për të gjetur dëshmitë e fundit të klientëve.
 9. Premtoni të shoqëroni të dashurin tuaj. Shumë njerëz vonojnë kërkimin e kujdesit për dëgjimin për shkak të vështirësisë së lëvizjes, si dhe frikës për komunikimin me profesionistin e kujdesit dëgjimor. Për fat të mirë, ju mund ta shoqëroni të dashurin tuaj në konsultimin e tyre falas në një Qendër të Kujdesit të Dëgjimit Beltone në komunitetin e tyre.
 10. Jini të qëndrueshëm në inkurajimin tuaj. Hulumtimet tregojnë se rekomandimet e përsëritura të familjes janë arsyeja kryesore që njerëzit më në fund vendosin të kërkojnë kujdesin e dëgjimit. Mos u dorëzo! Kujtojini me butësi të dashurit tuaj humbjen e dëgjimit dhe sa e thjeshtë është të rezervoni një takim falas për t’u kontrolluar .

Pika shtesë të bisedës për t’i ndarë me të dashurin tuaj

 • Humbja e dëgjimit mund të çojë në vetmi, zhgënjim dhe lodhje mendore
 • Të rriturit me humbje të dëgjimit kanë më shumë gjasa të zhvillojnë  sëmundjen e Alzheimerit dhe demencën
 • Humbja e dëgjimit mund të ndikojë në ekuilibrin fizik
 • Njerëzit që përdorin aparate dëgjimi raportojnë më pak zemërim, zhgënjim, paranojë dhe ankth
 • Trajtimi i humbjes së dëgjimit përmirëson marrëdhëniet në shtëpi dhe me familjen
 • Shumica e njerëzve që përdorin aparate dëgjimi kanë përmirësuar jetën sociale
 • Sipas Këshillit Kombëtar për Plakjen (NCOA), njerëzit që fillojnë të përdorin aparate dëgjimi dëgjojnë më mirë, ndihen më mirë dhe raportojnë shëndet më të mirë në përgjithësi.
 • Aparatet moderne të dëgjimit janë të rehatshme, të vogla dhe të matura dhe mund të  kontrollohen edhe nga distanca
0 Comments

No Comment.