Njihuni me aparatet tuaj të dëgjimit

Pasi keni jetuar me humbje të dëgjimit për një periudhë të gjatë kohore, mund të habiteni nga të gjithë tingujt që dëgjoni kur mbani aparate dëgjimi për herë të parë. Në fillim, disa tinguj mund të duken shumë të zhurmshëm, dhe për këtë arsye pak çorientues. Me kalimin e kohës, truri rimëson se në cilin tingull duhet të përqendrohet dhe cilin duhet të injorojë dhe refuzojë. Përpiquni të jeni të durueshëm, por nëse keni probleme ose siklet, kontaktoni profesionistin tuaj të kujdesit të dëgjimit.

Takimi i parë me aparatin e dëgjimit

Përvojat e hershme janë kritike për vendosjen e suksesshme të aparatit tuaj të dëgjimit. Ne kemi mbledhur disa këshilla dhe truke, që të mund të shijoni dhe të shfrytëzoni sa më shumë aparatet tuaja të dëgjimit.

Ndiqni udhëzimet me kujdes dhe nëse keni ndonjë pyetje ose problem, kontaktoni profesionistin tuaj të kujdesit të dëgjimit.

Sa kohë duhet për t’u mësuar me aparatet e dëgjimit?

Megjithëse do të vini re menjëherë ndikimin që aparatet e dëgjimit kanë në dëgjimin tuaj, zakonisht do t’ju duhen disa muaj për t’u përshtatur plotësisht.

Rregullimi i volumit

Aparatet moderne të dëgjimit zgjedhin automatikisht volumin e duhur kur janë të ndezur. Nuk nevojiten rregullime të mëtejshme. Nëse vendosni të rregulloni volumin duke përdorur aparatet e dëgjimit ose me aplikacionin Beltone Hearmax, mos e ngrini zërin shumë lart – kjo rrallë ndihmon për të kuptuar.

Merrni pjesë aktive në diskutime

Edhe njerëzit pa humbje dëgjimi ndonjëherë e kanë të vështirë të ndjekin bisedat, veçanërisht kur shumë njerëz flasin në të njëjtën kohë. Afrohuni me personin me të cilin dëshironi të flisni për ta dëgjuar dhe fokusohuni tek ai/ajo. Ndërsa familjarizoheni me aparatin tuaj të dëgjimit, do të jeni në gjendje t’i trajtoni këto situata me lehtësi dhe besim më të madh. Pajisjet shtesë, si mikrofonat, mund të jenë gjithashtu të dobishme në këto situata. Për më shumë detaje dhe një zgjidhje të përshtatshme, ju lutemi kontaktoni profesionistin tuaj të kujdesit të dëgjimit.

Vizita në vende publike

Teatrot, vendet e adhurimit, sallat e konferencave dhe vende të tjera të ngjashme mund të paraqesin një situatë të vështirë dëgjimi për përdoruesit e aparateve të dëgjimit për shkak të akustikës së tyre. Idealisht, ju duhet të gjeni një vend të vendosur në pjesën e përparme dhe në qendër të dhomës. Zakonisht këtu është më e mira akustika. Mos u ulni pranë folësit, por mjaftueshëm afër për të parë fytyrën e tij. Disa vende publike kanë pajisje të posaçme teknike për të lehtësuar dëgjimin dhe kuptimin. Kërkoni para ose pas mbërritjes.

Ndiqni programet në televizion dhe radio

Ndonjëherë nuk është e mundur të kuptosh çdo fjalë të vetme në TV ose radio. Në këtë rast, përpiquni të përqendroheni në kontekstin e përgjithshëm. Në këto situata, një pajisje shtesë dëgjimi mund të ndihmojë në optimizimin e aparateve tuaja të dëgjimit.

Përdorni aparatin tuaj të dëgjimit me telefon

Si përdorues i aparatit të dëgjimit, ju keni shumë mundësi për të përmirësuar mënyrën se si i trajtoni telefonatat. Audioprotezisti mund të rekomandojë një zgjidhje që funksionon dhe është më e mira për ju.

Aparatet e dëgjimit Beltone, REsound dhe Widex mundësojnë telefonata pa duar që transmetojnë drejtpërdrejt përmbajtje audio nga iOS, Android ose pajisje të tjera të aktivizuara me Bluetooth®.

Mund t’i përgjigjeni ose t’i refuzoni telefonatat thjesht duke shtypur butonin, edhe nëse telefoni juaj është në pjse te ndryshme te dhomës. Ju madje mund të vendosni që njoftimet e telefonit tuaj të dëgjohen përmes aparateve tuaja të dëgjimit.

Aparati i dëgjimit, një pjesë e jetës suaj

Ashtu si syzet ose lentet e kontaktit, mbajtja e një aparati dëgjimi mund të duket e çuditshme në fillim. Pas një periudhe të shkurtër përshtatjeje, kjo ndjenjë do të zbehet. Duhet pak koha për t’u mësuar. Megjithatë, nëse keni ndonjë pyetje ose problem, ju lutemi kontaktoni profesionistin tuaj të kujdesit të dëgjimit.

Dy veshë janë më të mirë se një

Në rast të humbjes së dëgjimit dyanshme, duhet të përdoret një aparat dëgjimi në secilin vesh. Si përdorues i aparatit të dëgjimit, kjo do t’ju çojë në një nivel krejtësisht të ri dëgjimi. Ka një arsye pse njerëzit kanë dy veshë, dhe kjo është arsyeja pse është e arsyeshme të vendosni dy aparate dëgjimi nëse keni humbje dyanshme të dëgjimit.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Bashkepuntoret

Follow Us

© Degjimi.al 2023

Ploteso Formularin

Na kontaktoni

Plotesoni formularin dhe na shkruani. 

Ose mund te na vizitoni ne Qendrat tona.

Rr. Qemal Stafa Nr.51 – Tirane

ose Qendra Otofon prane Bashkise Shkoder.