10 përfitimet kryesore të aparateve të dëgjimit sipas atyre që i përdorin ato

Cilat janë përfitimet më të mëdha të aparateve të dëgjimit?

Aparatet e dëgjimit përfaqësojnë zgjidhjen kryesore për pacientët që vuajnë nga problemet e dëgjimit. Por si është situata sot në Shqiperi? Kush zgjedh të mbajë aparate dëgjimi dhe kush ende heqë dorë nga ato?

Rezultatet e hulumtimit ne Otofon na japin një vizion më të qartë të situatës aktuale të problemeve të dëgjimit dhe përdorimit të aparateve të dëgjimit në Shqiperi.

Fillimisht mund të vërehet se si numri i personave që vuajnë nga problemi i dëgjimit është në rritje të lehtë krahasuar me vitin 2018, sot përqindja arrin në 12.5% ​​të popullsisë në krahasim me 12.1%2018. Në të njëjtën kohë, Përqindja e personave me probleme dëgjimi duke përdorur aparate dëgjimi është në rritje, në fakt 35,2% e pacientëve me dëmtim të dëgjimit zgjedhin të përdorin këtë zgjidhje krahasuar me 29,5% 2018.

Ky është padyshim një fakt shumë i rëndësishëm që tregon prirjen drejt një hapjeje dhe ndërgjegjësimi gradual të problemeve të dëgjimit dhe zgjidhjeve të mundshme audiologjike; por fatkeqësisht ende nuk mjafton.

Ka ende shumë njerëz me dëmtim të dëgjimit që e nënvlerësojnë problemin, që nuk kryejnë kontrolle të rregullta dhe që nuk mendojnë asnjë zgjidhje dëgjimi edhe pse shëndeti i tyre i dëgjimit është në vështirësi.

Çfarë mund të bëjmë për të frenuar këtë problem dhe për të ndihmuar njerëzit që kanë një problem dëgjimi , por nuk kanë vendosur ende të ndërmarrin veprime për ta zgjidhur atë? Me siguri ne mund të përpiqemi t’i informojmë ata dhe të hedhim poshtë të gjitha paragjykimet që lidhen me aparatet e dëgjimit.

10 përfitimet kryesore të aparateve të dëgjimit
Nga hulumtimi i Otofon , i kryer prej mbi 6,000 klientësh, doli se përdorimi i rregullt i aparateve të dëgjimit ju lejon të:

1 – Keni siguri dhe vetëdije më të madhe gjatë drejtimit të automjetit : ka kaq shumë rreziqe në rrugë dhe të qenit në gjendje të dëgjosh mirë është me rëndësi jetike për shëndetin tonë dhe të të tjerëve. Siguria pas timonit është përfitimi më i vlerësuar nga shqiptarët me humbje dëgjimi;

2 – Ruajtja e komunikimit me një person: të qenit në gjendje të komunikojmë me ata që na rrethojnë është baza e çdo aktiviteti të përditshëm dhe të mund të bëhet pa frustrime dhe ngatërresa është thelbësore për ata që vuajnë nga problemet e dëgjimit.

3 – Të blesh në mënyrë të pavarur : edhe veprimet e thjeshta si blerja ushqimeve ose blerjet e tjera mund të komplikohen kur keni humbje dëgjimi;

4 – përkushtojuni hobit tuaj : të luani sport, të ecni jashtë, të bëni kopshtarinë dhe t’i kushtoni kohë hobive tuaja është thelbësore për secilin prej nesh;

5 – Të kalosh kohë me familjen : a nuk është zëri i njerëzve më të afërt më i bukuri që keni? Pse ta privoni veten nga ajo?

6 – shikimi i televizorit : volumi i televizorit nuk është më shkak për debate në familje kur personat me probleme dëgjimi mbajnë aparate dëgjimi;

7 – shijimi i një filmi në kinema ose një shfaqje në teatër : aspekti i zërit është thelbësor për të shijuar plotësisht një mbrëmje kulturore ose argëtuese;

8 – ndërveproni me fëmijët : një përfitim i madh për gjyshërit që po ndërtojnë një marrëdhënie të veçantë me nipërit e mbesat e tyre;

9 – bashkëbisedimi në grupe të vogla : dallimi i zërave të ndryshëm dhe aftësia për të ndjekur bisedën mund të jetë një sfidë e vërtetë për ata që vuajnë nga humbja e dëgjimit dhe nuk përdorin aparate dëgjimi;

10 – dëgjimi i muzikës : të dëgjosh zërin e artistit tënd të preferuar ose këngës tënde të preferuar është një kënaqësi që askush nuk duhet të heqë dorë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Bashkepuntoret

Follow Us

© Degjimi.al 2023

Ploteso Formularin

Na kontaktoni

Plotesoni formularin dhe na shkruani. 

Ose mund te na vizitoni ne Qendrat tona.

Rr. Qemal Stafa Nr.51 – Tirane

ose Qendra Otofon prane Bashkise Shkoder.