APARATET E DËGJIMIT DHE SYZET: ZGJIDHJA PËR KOMODITETIN MË TË MIRË

Për ata që e shohin veten të detyruar të mbajnë aparate dëgjimi për herë të parë dhe tashmë mbajnë syze – ose anasjelltas – është e natyrshme t’i bëjnë vetes një pyetje: a mund t’i mbajnë të dyja? Përgjigja e shkurtër është po: syzet dhe aparatet e dëgjimit mund të mbahen së bashku me lehtësi.

PAJISJET THELBËSORE PËR TË DËGJUAR MË MIRË: APARATET E DËGJIMIT

Le të imagjinojmë një botë në të cilën zgjedhja e një aparati dëgjimi konsiderohet e rëndësishme dhe thelbësore, ashtu siç është blerja e një palë syze për të parë mirë. Shumë njerëz, në fakt, e nënçmojnë humbjen e dëgjimit dhe e nënvlerësojnë atë, pa menduar se si mund të zgjidhet në një mënyrë të thjeshtë, për të jetuar më mirë dhe për të dëgjuar të gjitha llojet e tingujve, pa u izoluar më.

Përveç përfitimeve të dukshme të dëgjimit, aparatet moderne të dëgjimit janë të afta të transmetojnë audio direkt nga smartfoni juaj nëpërmjet teknologjisë Bluetooth, duke u përshtatur automatikisht me cilësimet tuaja të preferuara kur jeni në situata të ndryshme dëgjimi dhe madje të monitorojnë aspekte të ndryshme të shëndetit. Për më tepër, modelet më të fundit të aparateve të dëgjimit janë më elegant, të rehatshëm dhe estetikisht të këndshëm. Ato janë të disponueshme në një shumëllojshmëri të gjerë ngjyrash dhe stilesh , si Beltone Custom , i cili ofron një dizajn të bukur në nuanca që mund të përputhen me ngjyrën e lëkurës ose flokëve për çdo nevojë dhe shije. Ndoshta momenti në të cilin aparatet e dëgjimit mund të bëhen një objekt “modë”, si syzet, është ende larg, por sigurisht që nuk duhet të heqim dorë nga komoditeti i pajisjeve më të mira dhe kënaqësia për të vlerësuar çdo tingull, madje – dhe mbi të gjitha. – nëse tashmë kemi vendosur syze.

APARATET E DËGJIMIT DHE SYZET: PROBLEME TË MUNDSHME

Përputhshmëria e aparateve të dëgjimit dhe të gjitha pajisjeve të tjera që vendosen, si syzet, varet kryesisht nga modeli, forma dhe madhësia e tyre. Aparatet më të vogla të dëgjimit, të cilat futen plotësisht në kanalin e veshit, sigurisht që e bëjnë më të lehtë mbajtjen e syzeve, sepse trupi nuk mbështetet në vesh, ku vendosen lloje të tjera aparatesh dëgjimi.

Kur vendosni syze sipër aparateve tuaja të dëgjimit, aparatet e dëgjimit mund të bien më lehtë kur përkuleni ose lëvizni shpejt, sepse ato nuk do të kenë aq hapësirë ​​​​për të pushuar në pjesën e pasme të kokës. Një zgjidhje e mundshme janë syzet me rripa mbrapa, ndërkohë që shumë preferojnë të fusin kornizën e syzeve midis veshit dhe aparatit të dëgjimit për t’u siguruar që syzet janë “shtrënguar” dhe për këtë arsye nuk mund të bien. Megjithatë, kjo vjen në kurriz të rehatisë dhe ekziston mundësia e rënies së aparatit të dëgjimit gjatë heqjes së syzeve.

ZGJIDHJE PËR MBAJTJEN E SYZEVE DHE APARATEVE TË DËGJIMIT NË TË NJËJTËN KOHË

Ndërsa mund të duket si një sfidë në fillim, mijëra njerëz mbajnë lehtësisht aparate dëgjimi me syze çdo ditë. Ashtu siç do të duhet kohë për t’u mësuar me aparatet e reja të dëgjimit – por edhe me syzet – do të jetë e nevojshme të gjendet mënyra e duhur për të vendosur aparatet e dëgjimit dhe kornizat pas veshëve. Pika e parë themelore është sigurisht zgjedhja e pajisjeve që përshtaten më mirë me formën e veshit dhe që janë modelet aktuale , pra më të holla dhe më të vogla, veçanërisht nëse vendosen pas veshits, për të shmangur sa më shumë ndërhyrjet.

KËSHILLA PËR PËRDORIMIN E APARATEVE TË DËGJIMIT PAS VESHIT – BTE

Një aparat dëgjimi prapa veshit , ose BTE, është një pajisje e vogël që përshtatet pas ose mbi veshin e jashtëm . Pajisja është e lidhur me një tub të vogël me marrësin që përshtatet në vesh ose jashtë. Kjo lloj pajisje është ajo që zakonisht do të shqetësonte më shumë ata që mbajnë syze. Megjithatë, megjithëse BTE-të janë të vendosura prapa veshit, në bishtat e syzeve, ato mund të vendosen me lehtësi. Mjafton të ndiqni disa këshilla:

  • Pyesni okulistin tuaj për këshilla për zgjedhjen e një kornize më të hollë , në mënyrë që të lini më shumë hapësirë ​​për aparatet pas veshit.
  • Provoni dhe praktikoni të hiqni syzet dhe t’i vendosni përsëri për të mos lëvizur aparatin tuaj të dëgjimit. Provoni të përdorni të dyja duart dhe të përdorni një lëvizje të vetme përpara për të hequr syzet. Mund të jetë e dobishme të praktikoni para një pasqyre për të parë nëse ato janë vendosur siç duhet.
  • Vendosni syzet përpara se të vendosni aparatin e dëgjimit , sepse ato duhet të vendosen gjithmonë në të njëjtin vend te veshët, ndërsa aparatet e dëgjimit mund të vendosen rreth bishtave te syzeve.
  • Pyetni audioprotezistet në Otofon për këshilla për të gjetur madhësinë e aparatit të dëgjimit BTE që i përshtatet më së miri nevojave tuaja. Edhe një pajisje më e madhe mund të përdoret lehtësisht me syze me pak praktikë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Bashkepuntoret

Follow Us

© Degjimi.al 2023

Ploteso Formularin

Na kontaktoni

Plotesoni formularin dhe na shkruani. 

Ose mund te na vizitoni ne Qendrat tona.

Rr. Qemal Stafa Nr.51 – Tirane

ose Qendra Otofon prane Bashkise Shkoder.