Këshilla për fillimin e përdorimit të aparateve të dëgjimit

URIME!

Duke vendosur aparate dëgjimi ju keni bërë një hap të madh drejt dëgjimit më të mirë. Këtu do të gjeni disa këshilla për t’u mësuar të përdorni aparatet tuaja të reja çdo ditë.

Veshët kanë nevojë për pak kohë për t’u mësuar me aparatet e dëgjimit

Humbja e dëgjimit shpesh ndodh gradualisht, gjatë shumë viteve, kështu që ju nuk e vini re. Kur një ditë blini aparate dëgjimi, dëgjimi juaj kthehet papritur!

Ky është një ndryshim domethënës, me të cilin duhet pak kohë për t’u mësuar. Tingujt që nuk i keni dëgjuar për një kohë të gjatë janë përsëri të disponueshëm papritmas, si p.sh. tingujt e hapave tuaja dhe zëri juaj, ato mund të duken të ndryshme ose shumë të zhurmshme.

Kjo ndodh sepse ne dëgjojmë me trurin tonë, kështu që truri ynë duhet të ri-mësojë se si të përpunojë dhe të kuptojë të gjithë informacionin e ri akustik që merr.

Kjo kërkon pak kohë, ndaj përgatituni dhe mbani mend: gjithçka do të ndihet sërish normale së shpejti.

Mos harroni se askush nuk mund të dëgjojë gjithçka

Njerëzit që blejnë aparate dëgjimi shpesh mendojnë se pajisjet e reja nuk funksionojnë siç duhet.

Kjo mund të ndodhë sepse, me kalimin e viteve, ata kanë harruar se si degjohet normalisht. Më pas, kur përdorin aparate dëgjimi, mund të zhgënjehen që mund të mos dëgjojnë një bisedë në një mjedis shumë të mbushur me njerëz.

Nëse ndjeni të njëjtën gjë , mbani mend se edhe njerëzit me dëgjim normal nuk mund të dëgjojnë gjithçka!

Kështu që, ndërsa mësoheni me aftësitë tuaja të reja të dëgjimit, përpiquni të mos e ngrini shumë volumin ose ta rregulloni programin shumë shpesh. Thjesht përpiquni të njiheni me aparatet tuaja të dëgjimit.

Përdorni aparatet e dëgjimit sa më shpesh të jetë e mundur

Mësimi me aparatet e reja të dëgjimit mund të jetë i lodhshëm në fillim. Kërkohet më shumë energji mendore që truri të përshtatet me pajisjet. Disa njerëz lodhen pas disa orësh në ditë dhe kanë dëshirë t’i heqin.

Në fazën e parë të rehabilitimit të dëgjimit, kjo është në rregull: duhet të mësoheni me të. Megjithatë, është e rëndësishme të bëni përpjekje dhe të përpiqeni t’i mbani ato sa më gjatë që të jetë e mundur çdo ditë dhe të ndiqni sugjerimet e profesionistit tuaj të kujdesit të dëgjimit.

Është gjithashtu e rëndësishme t’i vishni ato në mjedise të qeta, edhe nëse mund të duken më pak të dobishme. Por edhe vetëm përdorimi i tyre në shtëpi do ta ndihmojë trurin tuaj të mësohet me to më shpejt.

Ruani ato në mënyrë të sigurt kur nuk i vishni

Aparatet tuaja të reja të dëgjimit janë të qëndrueshme, por jo të pathyeshme. Pra, kur i hiqni për të bërë dush ose për të shkuar në shtrat, sigurohuni që t’i vendosni në mënyrë të sigurt.

Ruani ato largë fëmijëve dhe kafshëve shtëpiake. Në fakt, aparatet e dëgjimit mund të dëmtohen, por jo vetëm kaq: bateritë mund të jenë të rrezikshme nëse gëlltiten.

Është e rëndësishme t’i mbani aparatet tuaja të dëgjimit larg vendeve të lagështa, të papastra dhe pluhurit. Ju mund ta përdorni në mënyrë të sigurt kutinë në të cilën ju janë dorëzuar, ajo do t’i mbrojë nga dëmtimet dhe për këtë arsye do të jetë e sigurt.

Merrni pjesë në të gjitha takimet e planifikuara nga profesionisti juaj i kujdesit të dëgjimit për çdo rregullim ose sugjerim

Pas disa javësh duhet të pershtateni me aparatet e reja të dëgjimit.

Disa njerëz kane idene se aparatet e tyre të dëgjimit funksionojnë mirë herën e parë që vendosen. Për të tjerët, megjithatë, duket se në disa situata tingujt janë shumë të lartë. Ose që nuk i dëgjon mirë frekuencat e larta.

Kjo ndodh sepse rregullimi i aparateve të dëgjimit kryhet individualisht me saktësi të madhe dhe përcaktohet sipas nevojave tuaja… çdo rregullim është po aq unik sa dëgjimi juaj!

Shkruani çdo problem që ndikon në dëgjimin tuaj

Nëse ktheheni te audioprotezisti për të rregulluar aparatet tuaja të dëgjimit, ata ndoshta do t’ju pyesin se si shkoi në javët e mëparshme. E cila mund të jetë veçanërisht e vështirë për t’u mbajtur mend! Pra, është një ide e shkëlqyer të mbani një ditar ose të mbani shënime për ndonjë çështje. Në këtë mënyrë, në takim do të mund të mbani mend gjithçka lehtësisht dhe të flisni për përvojat tuaja. Mund të jetë një ndihmë e madhe për të sjellë një të afërm ose mik, i cili mund të shprehë këndvështrimin e tij dhe mund të ketë vënë re gjëra që ju kanë humbur.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Bashkepuntoret

Follow Us

© Degjimi.al 2023

Ploteso Formularin

Na kontaktoni

Plotesoni formularin dhe na shkruani. 

Ose mund te na vizitoni ne Qendrat tona.

Rr. Qemal Stafa Nr.51 – Tirane

ose Qendra Otofon prane Bashkise Shkoder.